International Occultation Timing Association Middle East (IOTA / ME) ve Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi ile Astonomi ve Uzay Bilimleri Bölümü 15 – 18 Ekim 2018 tarihleri arasında uluslararası katılımlı “IOTA / ME Photometric Observations of Exoplanet Transits” başlıklı bir çalıştay düzenleyecektir. Çalıştaya katılacak olan 18 lisans ve yüksek lisans öğrencisine Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi araştırmacıları tarafından ötegezegenlerin fotometrik geçiş gözlem tekniği, fotometrik verinin indirgenmesi ve analizi ile elde edilen ışık eğrilerinin modellenmesi konularında dersler verilecek ve gece gözlemleri yaptırılacaktır. Kayıtlar sona ermiştir. Çalıştayın internet adresi için tıklayınız.